Заев на фејсбук се пофали за ново-вработени, а не ново-иселени граѓани во Северна Македонија за две години

 Breaking News

Заев на фејсбук се пофали за ново-вработени, а не ново-иселени граѓани во Северна Македонија за две години

Заев на фејсбук се пофали за ново-вработени, а не ново-иселени граѓани во Северна Македонија за две години
August 12
13:40 2019

Нови 49.552 вработувања во Северна Македонија за две години! Според Државниот завод за статистика, во првиот квартал на 2019 година евидентирани се 789.414 вработени лица, додека во првиот квартал на 2017 година вкупно вработени биле 739.892 лица. Тоа не се ново-иселени лица, туку ново-вработени граѓани, тука, во нашата земја. – Напиша премиерот Зоран Заев на својата фејсбук страница.

Related Articles