Заев на ФБ: Започнуваме комплетна санација на колекторскиот систем за заштита на Охридското езеро

 Breaking News

Заев на ФБ: Започнуваме комплетна санација на колекторскиот систем за заштита на Охридското езеро

Заев на ФБ: Започнуваме комплетна санација на колекторскиот систем за заштита на Охридското езеро
November 09
12:25 2019

Започнуваме комплетна санација на колекторскиот систем за заштита на Охридското езеро. Пристапивме со огромна посветеност во решавањето на сложениот и сериозен проблем кој го затекнавме со колекторскиот систем за прочистување на отпадните води во охридско-струшкиот регион, оставен во катастрофална и нефункционална состојба. Охридското езеро е од Светско природно и културно значење, ние нема да дозволиме негрижата за отпадните води да создаде еколошка опасност за езерото и природните убавини во неговото опкружување. – Напиша Заев на својата фејсбук страница.

Related Articles