Заев: На следните избори СДСМ ќе има 50% жени на листите, потребни се повеќе жени во политиката

 Breaking News

Заев: На следните избори СДСМ ќе има 50% жени на листите, потребни се повеќе жени во политиката

Заев: На следните избори СДСМ ќе има 50% жени на листите, потребни се повеќе жени во политиката
November 17
19:06 2019

На одбележувањето 20 години од основањето на Форумот на жени на СДСМ најавив дека на следните избори, СДСМ – Социјалдемократски сојуз на Македонија ќе има 50-50 отсто жени и мажи на листите. Целосна еднаквост!

Нашата позиција како СДСМ е јасна: потребни се повеќе жени во политиката и тоа заедно ќе го оствариме.

Во нашиот Извршен одбор повеќе од половина членови се жени. Еднакви сме, можеме, тоа е пораката што ја испраќаме.

Ние сме предводник во концептот 50-50 на застапеност на жени во политиката. Не како бројка, туку суштински, како квалитет. – Ова на својата фејсбук страница го напиша лидерот на СДСМ, Зоран Заев.

Related Articles