Е ова друго кажува: Бајден не ја исклучи можноста Украина да мора да отстапи дел од својата територија на Русија, jaвува Њујоркпост

 Breaking News

Е ова друго кажува: Бајден не ја исклучи можноста Украина да мора да отстапи дел од својата територија на Русија, jaвува Њујоркпост

Е ова друго кажува: Бајден не ја исклучи можноста Украина да мора да отстапи дел од својата територија на Русија, jaвува Њујоркпост
June 04
19:09 2022

Џо Бајден, Претседателот на Америка не ја исклучи можноста Украина да мора да отстапи дел од својата територија на Русија за да ја заврши војната со Москва,

Ова го оценува „Њујорк пост“ (NYP), цитирајќи изјава на претседателот.

Њујоршкиот весник го пренесува обраќањето на Бајден, при што еден од новинарите го прашува

дали Украина ќе мора да даде дел од територијата за да се постигне мир“.

Од почетокот реков и секогаш ќе кажувам, а нема сите да се согласат со мене: ништо за Украина не е можно без Украина.

Тоа е нивна територија.

Нема да им кажувам што да прават или да не прават“, одговорил Бајден. ИзворПрес24.

Related Articles