Ете, бројката на нови случаи на коронавирусот во Македонија се намалува, за 24 часа регистрирани се 457 нови случаи

 Breaking News

Ете, бројката на нови случаи на коронавирусот во Македонија се намалува, за 24 часа регистрирани се 457 нови случаи

Ете, бројката на нови случаи на коронавирусот во Македонија се намалува, за 24 часа регистрирани се 457 нови случаи
March 22
21:39 2021

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 1.682 тестирања, а регистрирани се 457 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 198 -Прилеп 32 -Куманово 30 -Охрид 29 -Велес 25-Кавадарци 24 -Штип 17 -Тетово 16 -Гевгелија 15 -Гостивар 13 -Струмица и Кочани по 9 -Струга.

Неготино, Свети Николе, Македонски Брод, Виница по 5 -Пробиштип 3-Кичево, Крива Паланка, Радовиш и Богданци по 2 -Ресен, Дебар, Берово и Кратово по 1.

Пријавени се вкупно 30 по чин и лица, на возраст од 50 – 84 година и тоа:

8 пац иенти од Скопје, од Прилеп – 6, од Битола и Охрид – по 3 почи н ти, од Кочани и Демир Капија – по 2 и по едно по чи ато лице е пријавено од Куманово, Тетово, Велес, Струга, Неготино, и Радовиш.

Сите пријавени се поч нат и во болн ички ус лови.

Регистрирани се 700 оздра вени паци енти од:

Скопје 291 -Кавадарци 52 -Неготино 42 -Охрид 38-Велес 36 -Прилеп 35 -Куманово 26 -Крива Паланка 25 -Гостивар 23 -Гевгелија 18 -Битола 15 -Струга 14 -Струмица 13 -Кочани 11 -Богданци 10 -Тетово 8-Берово 7 -Штип.

Радовиш и Демир Капија по 5 -Пробиштип и Валандово по 4 -Свети Николе и Кратово по 3 -Демир Хисар 2 -Кичево, Ресен, Виница, Крушево и Македонски Брод по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 591.958 тестирања накоронавирусот.

Вкупната бројка на ко видијагностиц ирани лица во нашата земја од почетокот на епид емијата изнесува 119.828, бројката на оз дравени пац иенти е 101.474, на по нат и е 3.503, а бројот на активни случаи изнесува 14.851.

Related Articles