Екс премиерот Љупчо Георгиевски: Македонија треба да ја добие наградата, датум за преговори со ЕУ

 Breaking News

Екс премиерот Љупчо Георгиевски: Македонија треба да ја добие наградата, датум за преговори со ЕУ

Екс премиерот Љупчо Георгиевски: Македонија треба да ја добие наградата, датум за преговори со ЕУ
May 05
20:33 2019

Екс премиерот Љупчо Георгиевски, вечерва на Сител ТВ, каде што е гостин заедно со поранешниот премиер Владо Бучковски, на прашањето дали во мандатот на Стево Пендаровски, Македонија ќе добие датум за преговори со ЕУ, тој е оптимист и мисли дека ако не во јуни, до крајот на септември Македонија ќе ја добие заслужената награда.

Но и доколку ги добие тие преговори, тие би траеле повеќе од пет, шест години, а тоа е знак дека во мантадот на Стево Пендаровски, Македонија нема да стане членка на ЕУ.

За случајот со НАТО е различно, каде што и двајцата соговорници очекуваат да се случи што е можно побрзо, Северна Македонија да стане рамноправна членка на НАТО алијансата.

Коментари

Њуз24 се оградува од коментарите на содржините

Related Articles