Доцна синоќа се огласија од Министерство за здравство, по 54 случаи позитивни од 327 во приватна болница

 Breaking News

Доцна синоќа се огласија од Министерство за здравство, по 54 случаи позитивни од 327 во приватна болница

Доцна синоќа се огласија од Министерство за здравство, по 54 случаи позитивни од 327 во приватна болница
April 02
07:39 2020

Откако во јавноста излезе, а и неколку портали го објавија дека расте бројот на брзи тестови на ден во приватна болница, а исто така и бројот на позитивни кои што се препраќаат во Институтот, приватната болница објави, а пренесоа неколку портали дека 327 луѓе биле тестирани на 1 април, од кои што дури 54 биле позитивни. Пред тоа од 28 до 31 март имало 485 тестови, од кои што 34 биле позитивни. Поради тоа, доцна синоќа преку фејсбук статаус на официјалната страница на Министерството за здравство, се огласија со појаснување во однос на овие случаеви. Тие викаат дека тестовите биле различни, во продолжение целосниот интегриран статус на министерството од синоќа:

Related Articles