Добро е, 16 нови кандидати за градоначалници од СДСМ соопшти Николовски

 Breaking News

Добро е, 16 нови кандидати за градоначалници од СДСМ соопшти Николовски

Добро е, 16 нови кандидати за градоначалници од СДСМ соопшти Николовски
August 25
20:45 2021

Генералниот секретар на владејачката СДСМ, на прес-конференција ги соопшти имињаната на 16 кандидати за градоначалници.

Листата на кандидати на партијата се зголемува за 16 имиња.

Николовски рече дека СДСМ оди на голема победа на локалните избори.

Владејачката партија сѐ уште не ги соопшти кандидатите во општините кои се сметаат за важни, а каде има внатрепартиска борба.

Такви се Центар, Битола, Куманово и Струмица.

Ова се новозначените кандидати:

Прилеп – Горан Сугаревски

Карпош – Душко Весковски

Аеродром – Александар Филиповски

Велес – Ненад Коциќ

Тетово – Хенди Елезовиќ

Кавадарци – Горан Тодоров

Свети Николе – Сашо Велковски

Сопиште – Сашо Стојановски

Јегуновце – Дарко Блажевски

Кратово – Влатко Бојковски

Чешиново – Облешево – Горан Крстев

Зрновци – Виктор Ангелов

Илинден – Александар Тодоровски

Демир Хисар – Стевче Митревски

Ново Село – Ѕвонко Ангелов

Брвеница – Мирко Стојановски

Related Articles