Димовски pacпали по Bласта: Пописот е некомплетен, статистички погрешен и неточен

 Breaking News

Димовски pacпали по Bласта: Пописот е некомплетен, статистички погрешен и неточен

Димовски pacпали по Bласта: Пописот е некомплетен, статистички погрешен и неточен
March 30
14:36 2022

Пописот е некомплетен, статистички погрешен и неточен!

21,49% од граѓаните на Република Македонија не се попишани!

537.833 граѓани или 21,49 % воопшто не се попишани во графата етничка припадност, религиска припадност и мајчин јазик.

Од нив:405.573 воопшто не се попишани (ниту административно),

132.260 не се попишани лично (нема податок за етничка, религиска и јазична припадност).

2.502.892 државјани има Република Македонија (според податоци објавени на ТВ Телма од МВР како посочен извор на 20.11.2020 година),а се попишани само 2.097.319 граѓани.

Пописот е некомплетен, статистички погрешен и неточен!

Напиша Илија Димовски на својата фејсбук страница:

Related Articles