Димитриевски: Бугарите ќе влезат во Уставот, кога баба ми Бранка во Благоевград ќе може да биде македонка

 Breaking News

Димитриевски: Бугарите ќе влезат во Уставот, кога баба ми Бранка во Благоевград ќе може да биде македонка

Димитриевски: Бугарите ќе влезат во Уставот, кога баба ми Бранка во Благоевград ќе може да биде македонка
February 05
12:03 2023

Бугарите ќе бидат запишани во Уставот без никаков проблем кога ќе има реципроцитет,

кога мојата баба Бранка во Благоевград ќе може да биде Македонка, а не Бугарка.

Ќе си најдете начин барем една декларација во Парламентот ќе донесете кадешто ќе го признаете Македонското малцинство“ изјави градоначалникот на Куманово,

во гостувањето во емисијата „Говори сега“ на бугарската национална телевизија БНТ1 во Софија, пренесе прес24.

Димитриевски потенцираше дека Бугарите мора да признаат еден непобитен факт,

а тоа е дека Македонецот постои и не може да велат дека Македонците настанале после 46-та година.

Во емисијата, тој посочи дека во периодот 1941-1944-та година Бугарија е составен дел на фа ши ccтичката коалиција и за тоа постојат документи,

а официјална Бугарија никогаш не излегла со став и не се извинила. ИзворПрес24.

Related Articles