Дете од село: Ваков министер до сега сме немале, го запали тракторот и започна да ја ора нивата

 Breaking News

Дете од село: Ваков министер до сега сме немале, го запали тракторот и започна да ја ора нивата

Дете од село: Ваков министер до сега сме немале, го запали тракторот и започна да ја ора нивата
February 24
20:45 2020

Дополнителниот заменик-министер во министерството за земјоделие од ВМРО-ДПМНЕ Цветан Трипуновски при посета на струмичко, ги изненади земјоделците откако го прифати нивниот предизвик па се качи на трактор и покажа дека знае да работи на нива.

На прашање од земјоделецот дали како технички министер знае да ора и да вози трактор, министерот му одговори дека бил „дете од село“ и дека ги знаел сите земјоделски работи.

„Штом сте орале, штом знаете тија работи да ги работете, ќе ви дозволам да свретете еден круг“ – дополни земјоделецот, по што министерот го направи тоа.

Related Articles