Детали: Чуварот Драган го запрел момчето кога влегол во училиштето, видел нешто чудно, ранецот го носел напред

 Breaking News

Детали: Чуварот Драган го запрел момчето кога влегол во училиштето, видел нешто чудно, ранецот го носел напред

Детали: Чуварот Драган го запрел момчето кога влегол во училиштето, видел нешто чудно, ранецот го носел напред
May 07
18:51 2023

Ученик во ОУ „Владислав Рибникар“ во Врачар уби осум ученици и еден чувар, а тешко рани уште шест ученици и еден наставник по историја.

На влезот од училиштето прв e убиен училишниот чувар Драган Влаховиќ. Неговото име не било на списокот за убиства на момчето (13).

Имено, изворот на Курир вели дека чичко Драган, како што го нарекувале учениците, кобното утро кога влегол во училишниот двор забележал нешто чудно кај момчето и затоа го запрел штом момчето влегло во училиштето.

Според изворот, момчето веројатно немало да пука кон него доколку чуварот не му пришол.

Наводно се вознемири кога влегол во училиштето, а ранецот го носел напред, а не на грб. И тогаш чуварот го запре да го праша што не е со него, бидејќи ги сака сите ученици, да разговара со нив и да ги праша дали забележал дека нешто ги мачи.

Така беше и овој пат – рече изворот и додаде дека Драган и осомниченото момче многу се сакале и дека биле во одлични односи. – По злосторството потврди и самото момче. Двајцата приватно си размениле пораки – се присетил изворот.

Изворот понатаму наведува дека штом Драган го запрел, момчето го извади пиштолот и го застрела чуварот, најверојатно затоа што бил на патот на неговиот крвав пир.

Да потсетиме, ученик во основното училиште „Владислав Рибникар“ во Врачар уби осум ученици од тоа училиште и еден чувар, додека повреди шест ученици и еден наставник по историја. ИзворКурир.

Related Articles