Денес Пендаровски ќе ја посети јужната граница, заедно со генерал-потполковник Ѓурчиновски

 Breaking News

Денес Пендаровски ќе ја посети јужната граница, заедно со генерал-потполковник Ѓурчиновски

Денес Пендаровски ќе ја посети јужната граница, заедно со генерал-потполковник Ѓурчиновски
July 04
06:57 2019

Претседателот на С.Македонија и врховен командант на вооружените сили, Стево Пендаровски придружуван од началникот на генералштабот на Армијата, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски, денеска ќе ги посетат припадниците на Армијата ангажирани на јужната граница.

Претседателот Пендаровски ќе го обиколи транзитниот центар за мигранти во Гевгелија, каде од одговорните субјекти ќе се запознае со моменталната состојба во овој центар и со ангажманот на меѓународната мисија „Фронтекс“.

Во сместувачкиот капацитет на припадниците на Армијата, во здружениот оперативен центар, на врховниот командант ќе му биде презентирана моменталната безбедносна состојба на јужната граница.

Исто така ќе му ги презентираат тактичките мерки и процедури кои ги спроведуваат армиските единици согласно доделените задачи во спречување на нелегални минувања на јужната граница, а посетата ќе заврши со заеднички ручек со припадниците на Армијата.

Related Articles