Денеска тројца нови позитивни на коронавирусот во градот

 Breaking News

Денеска тројца нови позитивни на коронавирусот во градот

Денеска тројца нови позитивни на коронавирусот во градот
July 02
08:57 2020

Денеска, 2 јули 2020 година, тројца нови регистрирани позитивни на коронавирусот во општината, јавува РТК.

Според најновата информација која ја добивме утрово -двајца пациенти позитивни на коронавирусот се регистрирани вчера доцна попладне во Кавадарци, а ќе бидат заведени во денешниот билтен-Д-р епидемиолого Ристе Јовановски ни потврди за позитивен наод кај 67 годишна жена пензионерка -која има лесна клиничка слика на зар азата и се наоѓа на домашно лекување, јавува РТК.

Вторииот поизитивен е маж на 44 години вработен во Дрексмајер, исто така со лесна клинична слика каде не се забележани симптоми на болеста а бил позитивен.Истиот е на домашно лекување.

Третиот е 57 годишен маж вработен во Еуроникел- Кавадарци-инаку син на 80 годишниит старец кај кого е костатиран коронавиурусот неодамна. Овој пациент има полесна клиничка слика и се наоѓа на домашно лекување.

Кај сите пациенти се направени разговори со откривање на контакти и постапено е согласно протоколите кои произлегуваат од обавените разговори.

И во ДММ и Еуроникел се на сила строги мерки на работен ангажман н работните места со оглед на бројот и видот на работната , а ќе се продолжи и понатаму до доследно спроведување на мерките како сите вработени максимално би се заштитиле.м.д. Извор РТК.

Related Articles