Денеска повтopно голема бpoјка на нови случаи на коронавирусот, ова е лиcтата по гpaдови

 Breaking News

Денеска повтopно голема бpoјка на нови случаи на коронавирусот, ова е лиcтата по гpaдови

Денеска повтopно голема бpoјка на нови случаи на коронавирусот, ова е лиcтата по гpaдови
April 14
17:10 2021

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 3.610 тестирања, а регистрирани се 949 нови случаи на коронавирусот во следниве градови:

Скопје 357 -Битола 85 -Куманово 69 -Прилеп 43-Велес 39 -Охрид 36 -Тетово 34 -Струмица и Кочани по 29 -Гостивар 28 -Штип 26 -Кавадарци 25-Кичево 21 -Гевгелија 14 -Свети Николе 13 -Струга 11.

Ресен и Радовиш по 10 -Делчево и Виница по 9 -Неготино, Берово и Валандово по 7 -Крива Паланка 6 -Богданци 5-Дебар и Македонски Брод по 4 -Демир Хисар и Македонска Каменица по 3 -Пробиштип и Пехчево по 2 -Крушево и Демир Капија по 1.

Пријавени се вкупно 33 по и нати лица: 11 од Скопје (54г, 67г , 68г, 70г, 71г, 72г ,72г, 75г 77г, 86г и 87г), по 3 лица од Битола (49г, 66г и 74г) и Тетово (40г, 65г и 85г).

по 2 по ин ати лица од Куманово ( 66г и 84г), Прилеп (67г и 75г), Охрид (72г и 84г) и Гевгелија (25г и 76г) и по едно лице од Кочани (58г), Штип (65г), Кавадарци (58г), Струга (65г), Радовиш (74г), Делчево (79г), Неготино (87г) и Берово (87г).

Регистрирани се 737 оздраве ни па циенти од:

Скопје 380 -Прилеп 42 -Велес 39 -Куманово 32 -Кавадарци 26 -Битола 25-Гевгелија 23 -Гостивар 21 -Тетово 20 -Штип и Крушево по 16 -Неготино 13 -Кочани и Струмица по 11 -Радовиш и Делчево по 7.

Демир Капија 6 -Берово, Кичево и Македонски Брод по 5-Ресен и Виница по 4 -Богданци, Пробиштип и Пехчево по 3 -Охрид, Свети Николе, Крива Паланка и Дојран по 2 -Валандово и Кратово по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 677.988 тестирања на Ковид-19.

Вкупната бројка на ковиддддијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епид емијата изнесува 144.111, бројката на оздр авени пац иенти е 119.683, на по ин ати е 4.322, а бројот на активни случаи изнесува 20.106.

Related Articles