Денеска пак над илјада нови случаи на коронавирусот во земјава, од направени 3927 тестирања

 Breaking News

Денеска пак над илјада нови случаи на коронавирусот во земјава, од направени 3927 тестирања

Денеска пак над илјада нови случаи на коронавирусот во земјава, од направени 3927 тестирања
April 08
16:57 2021

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 3.927 тестирања, а регистрирани се 1.163 нови случаи на коронавирусот и тоа во градовите:

Скопје 473 -Битола 100 -Куманово 90 -Прилеп 62 -Охрид 50 -Струмица 45 -Тетово 36 -Штип и Кичево по 32 -Велес 29 -Кавадарци 28 -Гостивар и Кочани по 27 -Гевгелија 22 -Струга и Свети Николе по 14.

Неготино и Радовиш по 12 -Ресен и Валандово по 11 -Виница 10-Крива Паланка и Берово по 7 -Демир Капија и Демир Хисар по 3-Делчево 2 -Крушево, Богданци, Кратово и Македонски Брод по 1.

Пријавени се вкупно 35 п очи ати лица:

7 од Скопје (39г , 63г , 65г , 75г , 76г ,77г, 79г), по 4 по чин ти пац иенти од Кавадарци(56г, 68г, 73г, 77г) и Штип (47г, 69г, 70г, 78г), 3 лица од Струмица (71г, 2 лица по 81г), по 2 поч ин ти пацие нти од Прилеп (76г и 82г), Велес (72г, 85г), Крива Паланка (60г и 72г) и Битола (63г и 69г), и по 1 поч н ат пациент од Куманово (66г), Гостивар (78г), Неготино (82г), Гевгелија (62г), Свети Николе (64г), Радовиш (68г), Охрид (64г), Кичево (69г) и Ресен (71г).

Регистрирани се 854 оздра вени паци енти од:

Скопје 475 -Прилеп 52 -Велес 40 -Куманово 37 -Кавадарци 36 -Тетово 27 -Кочани 25 -Гостивар 23 -Неготино 22-Берово 18 -Штип 16 -Крива Паланка 13 -Гевгелија 12 -Струмица и Свети Николе по 9.

Радовиш и Валандово по 8 -Виница 7 -Пробиштип 3 -Делчево, Македонски Брод, Пехчево и Македонска Каменица по 2 -Битола, Демир Капија, Крушево, Богданци, Кратово и Дојран по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 655.924 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почето кот на епи демијата изнесува 138.891, бројката на оздрав ени п циенти е 112.619, на по ин ти е 4.108, а бројот на активни случаи изнесува 22.164.

Related Articles