Денес мала бројка на нови случаи на коронавирусот во Македонија, регистрирани се само 62 нови од 572 тecтирања

 Breaking News

Денес мала бројка на нови случаи на коронавирусот во Македонија, регистрирани се само 62 нови од 572 тecтирања

Денес мала бројка на нови случаи на коронавирусот во Македонија, регистрирани се само 62 нови од 572 тecтирања
May 03
20:10 2021

Здравствените власти денес јавуваат дека Во последните 24 часа се направени 572 тестирања, а регистрирани се 62 нови случаи накоронавирусот во:

Скопје 32 -Прилеп и Штип по 7 -Куманово 5 -Струмица 4 -Кавадарци 3 -Велес, Кочани, Кичево и Виница по 1.

Пријавени се вкупно 25 поч нат и лица:

10 од Скопје ( 69г, 71г, 71г, 71г, 72г, 73г, 76г, 83г, 86г и 86г), по 2 п ина ти лица од Тетово (36г и 74г), Кавадарци (71г и 84г) и Струмица (56г и 69г) и по едно поч и ато лице од Куманово (75г).

Прилеп (79г), Битола (72г), Велес (78г), Штип (71г), Охрид (81г), Кочани (85г), Пробиштип (63г) и Демир Хисар (70г).

Регистрирани се 398 оздра вени паци енти од:

Скопје 161 -Куманово 48 -Битола 42 -Кочани 24 -Велес 22 -Штип 16 -Берово 13 -Гостивар 12 -Струмица и Гевгелија по 10 -Кичево 7 -Тетово 6 -Свети Николе и Дебар по 5 -Ресен, Пробиштип, Валандово и Богданци по 3 -Радовиш 2 -Прилеп, Охрид и Пехчево по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 725.240 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епид емијата изнесува 152.747, бројката на оздра вени пац иенти е 133.871, на п чин ати е 4.961, а бројот на активни случаи изнесува 13.915.

Related Articles