Денеска е Св.Архангел Михаил – Верниците треба да направат две нешта

 Breaking News

Денеска е Св.Архангел Михаил – Верниците треба да направат две нешта

Денеска е Св.Архангел Михаил – Верниците треба да направат две нешта
September 19
08:15 2019

Главниот празник на свети архангел Михаил се празнува на 8 ноември (Јулијански календар). Се вика Собор на свети архангел Михаил. Денес, пак, црквата утврдила да се празнува споменот на неговите чуда што се случија во местото Хони, близу Ерапол во Фригија, каде што подоцна исто во спомен на неговите чуда беше подигната црква посветена на свети архангел Михаил. На денешен ден на големиот празник се верува дека верниците треба да се молат за исцелување и здравје. Верниците треба да се помолат и извинат, а светецот ќе им ги прости гревовите.

Related Articles