Делчев е македонска историска личност и не може да се пазарите за него, вели историчарката Котлар

 Breaking News

Делчев е македонска историска личност и не може да се пазарите за него, вели историчарката Котлар

Делчев е македонска историска личност и не може да се пазарите за него, вели историчарката Котлар
June 15
23:22 2019

Историчарката Наташа Котлар реагира на дебатата за Гоце Делчев наметната од бугарска страна, од која има и повици за вето за Македонија за членство во Европска унија ако не се согласи дека „апостолот на македонската револуционерна борба“ е Бугарин. „Гoце Делчев е мaкедoнскa истoрискa личнoст и не мoже дa се пaзaрите зa негo! Бoрaнијa, кoмпири, зелкa имa мнoгу нa пaзaрoт, зa oвие зеленчуци пaзaрете се кoлку штo сaкaте…!“, напиша вишата научна соработничка во Институт за национална историја.

Related Articles