Данаиловски: Децата под 14 години 2 пати повеќе го пренесуваат коронавируост, не е време за отворање на градинките и училиштата

 Breaking News

Данаиловски: Децата под 14 години 2 пати повеќе го пренесуваат коронавируост, не е време за отворање на градинките и училиштата

Данаиловски: Децата под 14 години 2 пати повеќе го пренесуваат коронавируост, не е време за отворање на градинките и училиштата
August 02
20:00 2020

Докторот Драган Данаиловски вели дека се пла ши што ќе биде со школската година кога ќе почне, со оглед на глас ините кои се ши рат, дека училиштата ќе се отворат, kажа денеска во вклучување за Канал 5 телевизија

Не знам како тоа ќе изгледа, децата да носат маски 4-5 часа, тоа е малку илуз орно.

Се плашам дека тоа нема да успее. Две студии се објавени деновиве – всушност се уште не се објавени туку се дадени како ракопис – и едната вели дека децата до пет години имаат 10 до 100 пати повеќе коронавируост во носните патишта. Тоа е студија од Чикаго.

А една друга студија од северна Италија вели дека децата под 14 година два повеќе го пренесуваат коронавирусот.

Ова доволно зборува дека, според сегашната епидем иолошка состојба кај нас, не е време за отворање на улиштата.

Целто интервју со д-р Даниловски погледнете го на Канал 5 телевизија.

Related Articles