Готово: Проверете кога вашата пензија ќе биде исплатена

 Breaking News

Готово: Проверете кога вашата пензија ќе биде исплатена

Готово: Проверете кога вашата пензија ќе биде исплатена
August 23
19:22 2022

Готово, Од 30 август ќе почне исплатата на августовските пензии.

Исплатата ќе се врши во четири групи до 2 септември.

Владата на денешната седница им препорача на банките преку филијалите и експозитурите на банките да обезбедат

готовинска исплата на пензиите за пензионерите кои не користат картички,

во четири групи почнувајќи од вторник, 30 август.

Пензиите до 11 илјади денари ќе се исплаќаат на 30 август,

пензиите до 14 илјади денари на 31 август,

пензиите до 18 илјади денари на 1 септември,

а исплатата на пензиите над 18 илјади денари ќе се врши на 2 септември.

Related Articles