Готово, Владата одлучи: Полициски час од 11 часот во недела до 05 часот во вторник

 Breaking News

Готово, Владата одлучи: Полициски час од 11 часот во недела до 05 часот во вторник

Готово, Владата одлучи: Полициски час од 11 часот во недела до 05 часот во вторник
May 22
16:16 2020

Следејќи ја моменталната епи демиолошка состојба со коронавирус, како и препораките на Комисијата за ЗБ, на денешната владина седница донесовме одлука за зголемена pecтрикција на движењето на граѓаните за време на претстојниот празничен викенд. Се забpaнува движењето на сите граѓани на целата територија на државата почнувајќи од недела, 24 мај, во 11:00 часот до вторник, 26 мај, до 05:00 часот. Во сабота, на 23 мај, забраната за движење останува иста како и за сите други денови, од 19:00 часот до 05:00 часот наутро.

Related Articles