Joxaнеc Xaн: Го поздравувам глаcањето на Бундеcтагот за пoчнување пpеговори во оkтомвpи со Cеверна Македониjа и Албаниjа

 Breaking News

Joxaнеc Xaн: Го поздравувам глаcањето на Бундеcтагот за пoчнување пpеговори во оkтомвpи со Cеверна Македониjа и Албаниjа

Joxaнеc Xaн: Го поздравувам глаcањето на Бундеcтагот за пoчнување пpеговори во оkтомвpи со Cеверна Македониjа и Албаниjа
September 26
21:01 2019

На својот твитер профил вечерва се огласи еврокомесарот Јоxанес Xан, каде напиша: Го поздравувам денешното гласање на германскиот Бундестаг за почнување на преговорите за пристап на Северна Македонија и Албанија во октомври. Признавањето на конкретниот напредок е клучно како поттик за реформи во Западен Балкан и за кредибилитетот на ЕУ, напиша еврокомесарот во заминување Јоxанес Xан на Твитер, навестувајќи го исходот од гласањето но и не стави во иста група со Албанија:

Related Articles