Голем рекорд, 393 нови случаи на коронавирусот, во овие градови во последните 24 часа се направени 2464 тестирања и се регистрирани случаите

 Breaking News

Голем рекорд, 393 нови случаи на коронавирусот, во овие градови во последните 24 часа се направени 2464 тестирања и се регистрирани случаите

Голем рекорд, 393 нови случаи на коронавирусот, во овие градови во последните 24 часа се направени 2464 тестирања и се регистрирани случаите
October 10
16:54 2020

Од Министерството за Здравство, јавуваат дека во последните 24 часа се направени 2464 тестирања, а регистрирани се 393 нови случаи на коронавирусот и тоа во овие градови:

Скопје 189- Куманово 14- Дебар 2- Штип 13- Прилеп 19- Тетово 27- Струга 7- Велес 12- Битола 9- Охрид 5- Кавадарци 8- Гостивар 6- Гевгелија 15.

Струмица 15- Крива Паланка 4- Радовиш 10- Крушево 1- Кочани 13- Пробиштип 3- Македонски Брод 2- Пехчево 2- Берово 3- Валандово 1- Делчево 3- Кратово 1- Свети Николе 2- Кичево 6- Ресен 1.

Во болн ички услови поч и нати се 4 лица, од Скопје (83г.), Куманово (62г.), Кичево (80г.) и Радовиш (54г.).

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 90 оздравени пац иенти од:

Скопје 34- Куманово 7- Штип 4- Прилеп 8- Тетово 3- Велес 1- Битола 2- Охрид 1- Гостивар 8- Гевгелија 2- Струмица 1- Крива Паланка 4- Радовиш 2- Пробиштип 2- Берово 5- Валандово 2- Свети Николе 2- Кичево 2.

Досега во земјата се направени вкупно 206243 тестирања на Ко ви д -19.

Нема тестирања во рамките на скринингот.

Вкупната бројка на ко вид дијагн остицирани во нашата земја од почетокот на епид емијата изнесува 20555, бројката на оздравени пацие нти е 16099, на поч и нати е 785, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 3671.

Related Articles