Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот, ова е листата на градови каде се регистрирани 1237 нови случаи

 Breaking News

Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот, ова е листата на градови каде се регистрирани 1237 нови случаи

Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот, ова е листата на градови каде се регистрирани 1237 нови случаи
November 20
23:27 2020

Здравствени власти повторно со голема бројка, како што јавуваат во последните 24 часа се направени 3200 тестирања, а регистрирани се 1237 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 506-Куманово 34-Штип 55-Прилеп 91-Тетово 51-Струга 31-Велес 67-Битола 30-Охрид 26-Кавадарци 31-Гостивар 75-Гевгелија 23-Струмица 38.

Крива Паланка 8-Радовиш 11-Крушево 12-Кочани 15-Пробиштип 3-Демир Хисар 7-Македонски Брод 4-Берово 1-Валандово 6-Виница 3-Делчево 2-Кратово 5-Свети Николе 24-Кичево 36-Ресен 13-Неготино 29.

П оч ин ати се 39 лица, десет пац иенти од Скопје (73, 84, 63, 61, 83, 38, 77, 76, 62 и 76г), еден од Куманово (76г), еден од Штип (51г), тројца пациен ти од Прилеп (71, 57 и 56г), еден од Тетово (65г), шест од Велес (76, 59, 81, 63, 81 и 85г), пет од Битола (68, 65, 44, 76 и 69г), двајца од Охрид (54 и 63г), шест пацие нти од Струмица (72, 85, 71, 54, 77 и 71г), еден од Крушево (44г), еден од Кочани (67г), еден од Кичево (67г) и еден пацие нт од Неготино (67г).

Oд нив еден е п очи нат вон, оста натите се поч ин ти во бол нички усл ови.

Денеска Инс титутот за јавно здра вје рег истрира 748 оздра вени п ациен ти од:

Скопје 284-Куманово 49-Штип 32-Прилеп 61-Тетово 69 -Струга 5-Велес 51-Битола 28-Охрид 13-Кавадарци 14-Гостивар 35-Гевгелија 12-Струмица 25-Крива Паланка 7-Радовиш 8-Крушево 1-Кочани 15-Пробиштип 8-Демир Хисар 1-Македонски Брод 3-Берово 4-Валандово 3-Делчево 5-Свети Николе 8-Кичево 1-Ресен 1-Неготино 5.

Досега во земјата се направени вкупно 306.481 тестирања на Ко в ид -1 9. Вкупната бројка на ко вид дијагнос тицирани во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 52449, бројката на оздр вени пацие нти е 30952, на п очи н т и е 1462, а бројот на активни случаи изнесува 20035.

Related Articles