Германски нема, ама затоа русите ќе можат да купуваат француски коли, продолжува производството на автомобило во Моска во фабриката на Рено

 Breaking News

Германски нема, ама затоа русите ќе можат да купуваат француски коли, продолжува производството на автомобило во Моска во фабриката на Рено

Германски нема, ама затоа русите ќе можат да купуваат француски коли, продолжува производството на автомобило во Моска во фабриката на Рено
March 21
23:25 2022

Европскиот производител ќе продолжи да произведува автомобили во фабриката во Москва, изјави портпаролот на компанијата Рено за Ројтерс, пренесе Слободенпечат.

Францускиот производител на автомобили ја прекина својата работа во Русија на крајот на февруари, поради она што тие тогаш го најавија како „наметна промена во сегашните логистички рути.

Од друга страна, од компанијата не соопштија колку време ќе работи фабриката. Ситуацијата со снабдувањето со делови е нестабилна и постојано се менува и затоа не сакаме ништо да предвидуваме, изјави портпаролот на Рено.

Бордот на директори на Рено одлучи да го задржи своето присуство во Русија засега, почитувајќи ги меѓународните санкции и поддршката на главниот акционер, француската држава, изјавија за Ројтерс два извори запознаени со настаните. ИзворСлободенпечат.

Related Articles