Георгиевски: Жан Митрев има највеќе добиено од државата Македонија и треба само да и благодари

 Breaking News

Георгиевски: Жан Митрев има највеќе добиено од државата Македонија и треба само да и благодари

Георгиевски: Жан Митрев има највеќе добиено од државата Македонија и треба само да и благодари
March 02
16:55 2020

Поранешниот премиер Љубчо Георгиевски во интервју за порталот Поглед вели: Можам да кажам дека илјадници граѓани на Македонија можат да се пожалат дека не добиле ништо од државата Македонија, но сигурно Жан Митрев не е еден од тие, напротив, сметам дека тој е еден од македонците кои има највеќе добиено од државата Македонија и треба само да и благодари.

Имено сакам да ја потсетам јавноста дека Жан Митрев освен својата способност и несомнено своите вештини на одличен кардиохирург немаше ништо друго во почетокот на македонската кардиохирургија.

Само за потсетување Република Македонија му отстапи цел спрат во воената болница, му го реновираше и му го опреми и не ме држете за збор, но мислам дека вложи во медицинска техника и апарати над 15 милиони марки што значи дека денешни 15 милиони евра.

Дополнително на тоа и странска помош што доаѓаше, ја отстапувавме во неговата болница, добро се сеќавам на многу скапи апарати кои грчката влада ни ги поклони во тоа време, а ние му ги преотстапивме на Жан Митрев. Целото интервју прочитајте го тука.

Related Articles