Георгиевски: Ајде уште еднаш да појаснам зошто очигледно некои луѓе потешко разбираат

 Breaking News

Георгиевски: Ајде уште еднаш да појаснам зошто очигледно некои луѓе потешко разбираат

Георгиевски: Ајде уште еднаш да појаснам зошто очигледно некои луѓе потешко разбираат
May 05
14:41 2020

Поранешниот премиер се огласи преку неговата фејсбук страница, неговиот статус во продолжение: Ајде уште еднаш да појаснам зошто очигледно некои луѓе потешко разбираат:

Во 2014 година во време на влада на ВМРО-Дпмне,премиер Никола Груевски со пари од македонскиот буџет, Министерството за култура на Република Македонија објавува едиција PRO MAKEDONIJA во која во најмалку 70 книги пишува дека населението во Македонија е бугарско. Автори се војводи, комити, Илинденци и странски автори.

Паралелно со тоа Архивот на Македонија во време на ВМРО-Дпмне додека е директор Зоран Тодоровски објавува уште најмали 50 книги каде исто пишува дека населението во Македонија е бугарско.

Со овие документи за жал испаѓа дека во ВМРО-Дпмне се најголемите платеници на Бугарските служби.

Related Articles