Вучиќ прогласи Boнpeдна cocтojба во цела Србија, капа доле човеку

 Breaking News

Вучиќ прогласи Boнpeдна cocтojба во цела Србија, капа доле човеку

Вучиќ прогласи Boнpeдна cocтojба во цела Србија, капа доле човеку
March 15
19:50 2020

Нашиот сосед, Србија, прогласи Boнpeдна состојба на територијата на цела држава, а тоа го направи преку видео обраќање до нацијата, српскиот претседател Александар Вучиќ. Коментарите на социјалните мрежи веќе се дека треба многу лидери да учат од овој голем човек.

Говорот кој го одржа српскиот претседател, Александар Вучиќ беше еден од подобрите во поновата историја, тој веднаш по состаокот со штабот и Владата, кажа дека воведува на целата територија на Србија, Boнpeдна состојба.

Вучиќ изјави: По искуствата и се што сме поминале, недоволна дисциплина во разбирање на пораките што ги праќавме, а врз основа на Уставот на Србија и по барање на министерот на одбрана и премиерката, ве известувам дека донесовме одлука за Boнpeдна состојба на територијата на цела Србија, рече Вучиќ.

Тој упати и порака до пензионерите и тоа: Пензионери, ве молам не излегувајте од дома, не излегувајте никаде, ќе имате помош за се. Многу поорганизирани држави од нас паднаа на овој испит. Ве молам не излегувајте од дома.

Related Articles