Во Европа пpистигна зимата, досега ни во Скандинавија cнегот не пaѓал вака pано

 Breaking News

Во Европа пpистигна зимата, досега ни во Скандинавија cнегот не пaѓал вака pано

Во Европа пpистигна зимата, досега ни во Скандинавија cнегот не пaѓал вака pано
September 28
06:27 2019

Снегот и поларниот воздух во Скандинавија не се вообичаени пред ноември. Зимата рано пристигнала во северна Европа. Снег пaднал во Скандинавија уште минатата недела, но жителите на Вармланд во Шведска велат дека снегот последните две децении не паднал вака рано во овој предел. Тука живеам веќе 20 години и можам да кажам дека ова е најраниот снег досега. Кога дојдов на работа во понеделникот, во околу 7:30 часот, паднаа првите снегулки, рекол Дан Норстром. Снегот и поларниот воздух во Скандинавија не се вообичаени пред ноември.

Related Articles