Владиката Петар: Што не кажа така за Ифтарите? Или тогаш кравата му го изеде јазикот

 Breaking News

Владиката Петар: Што не кажа така за Ифтарите? Или тогаш кравата му го изеде јазикот

Владиката Петар: Што не кажа така за Ифтарите? Или тогаш кравата му го изеде јазикот
June 05
08:28 2020

Видео кое отвора многу прашања, нормално го препорачуваме да го погледнете – Владиката Петар, во врска со забраната за одење на гро бишта за Зад ушница, очигледно обраќајќи се до министерот Филипче или до Комисијата, за Сител изјави: Ама, ќе го исфрлат и него од местото каде е, ако така продолжи. Оти не рече така за Ифтар… Или тогаш му изеде кравата јазикот? Нека мислат и тие кога нешто ќе кажат… Значи до крај треба да бидат понижени православните? Затоа што за Велигден никој не отиде ни в црква… беа затворени црквите итн? А за другите се даде одобрение, тие кажаа нема да почитуваме мерките и никому ништо. Нека не прават селективен однос кон верниците од ниту една вера, зашто ние немаме ништо против муслиманите, ама не сакаме властите кон нас ваков однос да имаат и тие да не делат. Сите овие мерки треба да се почитуваат, се согласуваме, ама да му забраниш некому да оди на гро бишта… мислам ја претераа… Значи се голтна апчето за Велигден, но ова луѓето нема да го голтнат, видео:

Related Articles