Владата со јасна препорака до сите работодавачи и раководните лица

 Breaking News

Владата со јасна препорака до сите работодавачи и раководните лица

Владата со јасна препорака до сите работодавачи и раководните лица
March 15
13:32 2020

Владата на Р.С. Македонија, како дополнување на заклучоците и препораките од 19-тата седница, упатува препорака и до работодавачите во државата. Владата им препорачува на сите работодавачи во Република Северна Македонија, односно на секое раководно лице во институциите, во зависност од типот на работата и можностите, да ја организира работата и начинот на работата на вработените лица преку работа од дома, без да се наруши редовното и нормалното функционирање на институцијата.

Related Articles