Владата потврди, нов пoлициckи час ќе има од утре кој ќе трае до 5 часот, а ќе започнува во 23 часот

 Breaking News

Владата потврди, нов пoлициckи час ќе има од утре кој ќе трае до 5 часот, а ќе започнува во 23 часот

Владата потврди, нов пoлициckи час ќе има од утре кој ќе трае до 5 часот, а ќе започнува во 23 часот
May 04
18:48 2021

Владата на Република Северна Македонија на денешната 68-ма седница донесе одлука за измени и дополнувања за ограничување на движењето на граѓаните согласно која од 5 мај:

среда, забpaната за движење наместо од 21:00 часот, ќе започнува од 23:00 часот и ќе трае до 05:00 часот наредниот ден.

Соодветно на овие измени угостителските објекти ќе бидат отворени за гости до 22:30 часот и тоа само на отворените делови, тераси, на угостителските објекти, како што е утврдено со постојните мерки и наменски протоколи. Комисијата за 3Б дополнително предложи.

Владата на седницата прифати воведување мерка за задолжителна самоизолација (карантин) во траење од 14 дена за сите домашни и странски физички лица – патници кои пристигнуваат од Индија и Бразил заради спречување на ширење на новите соеви SARS-CoV-2.

Related Articles