Владата вечерва со нова одлука: Учениците на училиште се враќаат на 1-ви февруари

 Breaking News

Владата вечерва со нова одлука: Учениците на училиште се враќаат на 1-ви февруари

Владата вечерва со нова одлука: Учениците на училиште се враќаат на 1-ви февруари
January 17
23:00 2022

Кp изниот штаб препорача, а Владата вечерва на седница донесе одлука со која се продолжува зимскиот распуст на учениците поради пикот на коронавирусот. Претходно Главниот кp изен штаб и препорача на Владата учебната година да продолжи со настава од 1 февруари, соогласно заклучок дека во моментот, епид емиолошки земјата се наоѓа во п ик. Исто така владата донела одлука учебната година да заврши во редовниот термин на 10 јуни и да нема одбработување во саботите, туку второто полугодие да биде по скратена програма.

Related Articles