ВИДЕО: Филипче потврди 5 нови случаи и 2 други кој треба да се проверат дополнително

 Breaking News

ВИДЕО: Филипче потврди 5 нови случаи и 2 други кој треба да се проверат дополнително

ВИДЕО: Филипче потврди 5 нови случаи и 2 други кој треба да се проверат дополнително
March 16
20:50 2020

Вечерва, пред половина час, министерот за здравство Венко Филипче одржа прес-конференција по седницата на Владата. Министерот Филипче изјави дека се потврдени 5 нови случаи и двајца дијагностицирани во друга лабораторија кои треба дополнително утре да се потврдат во лабораторија во Институтот за јавно здравје. На седницата на Владата е донесена одлука и да се затворат сите гранични премини за премин на странски државјани и патници и возила освен за товарни возила, претставници на дипломатскиот кор и други лица со посебна дозвола. Се затвора и Меѓународниот аеродром во Скопје, освен за државни, воено-медицински и празни летови по истекот на 48 часа од влегувањето на сила на оваа одлука. Видео:

Related Articles