ВИДЕО: Тигрите од хеликоптер се спуштија во училишно игралиште во Дебар, каде што заедно со припадници на ЕБР денес имаа показна вежба

 Breaking News

ВИДЕО: Тигрите од хеликоптер се спуштија во училишно игралиште во Дебар, каде што заедно со припадници на ЕБР денес имаа показна вежба

ВИДЕО: Тигрите од хеликоптер се спуштија во училишно игралиште во Дебар, каде што заедно со припадници на ЕБР денес имаа показна вежба
May 25
14:27 2019

Презентација на дел од опремата на Министерството за внатрешни работи и тактичко-показна вежба на припадниците на полицијата се одржаа денеска во Дебар во рамки на активностите по повод одблежувањето на Денот на полицијата. Тактичко-показната вежба ја следеа министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и високи функционери во МВР, како и градоначалниците на Дебар, Хекуран Дука, на Маврово Ростуше Медат Куртовски, и на Центар Жупа, Аријан Ибраим. На вежбата на која што граѓаните покрај другото имаа можност да видат и дел од техничките потенцијали на полицијата, учествуваа припадници на Единиците за специјални задачи и за брзо распоредување, потоа припадници од Единицата за службени кучиња, од Одделот за воздухопловни единици при МВР, како и припадници на Единицата за мотоексортно обезбедување.

Related Articles