ВИДЕО: Пристигнуваат Русите во Европа, авиони со тим лекари и опрема на помош во Италија

 Breaking News

ВИДЕО: Пристигнуваат Русите во Европа, авиони со тим лекари и опрема на помош во Италија

ВИДЕО: Пристигнуваат Русите во Европа, авиони со тим лекари и опрема на помош во Италија
March 23
15:55 2020

Десет руски авиони полетаа за Италија за да достават помош. Илјушин-76 слета во италијанските бази во близина на Рим, а покрај опремата за дијагностицирање и дезинфекција, екипа на руски лекари и специјалисти пристигнаа да помогнат. Медицинска помош се праќа по нареба на претседателот Путин како знак на добра воља која во Москва е наречена Од Русија со љубов. На прашањето дали Париз побарал помош слична на онаа што Русија и ја обезбедила на Италија, Песков рече дека Кремаљ досега не добил барање за помош од Франција.

Related Articles