Видео од метeop над Словенија, пронајдени и ocтатоци во двор од куќа на село

 Breaking News

Видео од метeop над Словенија, пронајдени и ocтатоци во двор од куќа на село

Видео од метeop над Словенија, пронајдени и ocтатоци во двор од куќа на село
March 10
08:57 2020

Во словенското село Пречна кај Ново Место во Словенија пронајдени се остатоци од метeop кои пред десетина дена се најде таму. Делови од метeopот се пронајдени од Грегор Кос и неговиот син во дворот на нивната куќа. Метеopoт експлодираше 34,5 километри над земјата, а во атмосферата влегол во брзина од 21 километри во секунда. Хрватската метеopолошка мрежа два дена потоа направи анализа во која се вели дека волку брзи метeopи не остануваат крупни метеopити: Видео:

Related Articles