ВИДЕО: Оваа баба раскажува за Чернобил, останала да живее таму, работела како медицинска сестра, а сопругот во електраната

 Breaking News

ВИДЕО: Оваа баба раскажува за Чернобил, останала да живее таму, работела како медицинска сестра, а сопругот во електраната

ВИДЕО: Оваа баба раскажува за Чернобил, останала да живее таму, работела како медицинска сестра, а сопругот во електраната
June 21
21:32 2019

ко сте се запрашале зошто овие денови често се зборува за чернобилската катастрофа, тоа е поради серијата која неодамна е емитувана. Серијата „Чернобил“ покрена лавина приказни за хероите кои се истакнале во нуклеарната кастрофа, но и потсетила на некои заборавени луѓе. Не треба да се заборави дека Чернобил за поедини и понатаму е дом. Поранешната медицинска сестра Валентина уштеивее во контаминираната зона. Валентина со сопругот кој работел во електрана се доселила во Припјат и таму заедно живееле до експлозијата. Бабата во едно интервју опишала што се случило ноќта кога избувнала експлозијата. Еден од колегите од болницата дошол по неа во околу 01:35 и ѝ рекол дека мора итно да дојде во болница. -Работевме цела вечер. Дојдов дома дури утрината. Постојано размислував како да си ги спасам децата, па ги испратив во Белорусија. Видео:

Коментари

Њуз24 се оградува од коментарите на содржините

Related Articles