ВИДЕО: На спектакуларен начин се отвора најголемиот аеродром во светот и тоа во Пекинг

 Breaking News

ВИДЕО: На спектакуларен начин се отвора најголемиот аеродром во светот и тоа во Пекинг

ВИДЕО: На спектакуларен начин се отвора најголемиот аеродром во светот и тоа во Пекинг
September 24
21:29 2019

Во Пекинг на крајот од месецов се отвара најголемиот аеродром во светот. Новиот спој на меѓународниот аеродром во Пекинг Дазинг, кој чини 80 милијарди јуани (11,3 милијарди долари), ќе има спектакуларен терминал во форма на морска ѕвезда и ќе биде најголем во светот бидејќи опфаќа површина од 700.000 квадратни метри, Раша тут. Погледнете го видео прилогот во продолжение:

Related Articles