Видео каде сеизмолозите од регионот пpедупpeдуваат: Ова нема да биде единствен земјотрес, ќе се тресе наредните два месеци

 Breaking News

Видео каде сеизмолозите од регионот пpедупpeдуваат: Ова нема да биде единствен земјотрес, ќе се тресе наредните два месеци

Видео каде сеизмолозите од регионот пpедупpeдуваат: Ова нема да биде единствен земјотрес, ќе се тресе наредните два месеци
November 26
20:08 2019

Земјотресите кои утринава ја погодија Албанија, а кој силно се почувствуваа и во Македонија и во Црна Гора, се едни од најсилните забележани покрај оној од 1979 година, рекла началничката во Заводот за сеизмологија Јадранка Михалјевиќ и додала дека не може да процени дали наредните денови епицентарот би можел да биде Црна Гора. Генерално не би требало…единствено да дојде до некои поместувања долж Јадранот, но тоа во овој момент не можеме да го процениме, рекла таа и додала дека во овој момент нема податоци за евентуални материјални штети во Црна Гора. Јадранка вели дека и серијата силни земјотреси можат да траат и до два месеци, како и дека интензивните потреси, осносно таканареченото смирување на тлото се очекуваат наредните денови. Додала дека на овој потрес во Албанија му претходеле неколку послаби.

Related Articles