ВИДЕО: Именувани 15 нови од вкупно 30 претседатели на општински комитети на СДСМ, ова се имињата

 Breaking News

ВИДЕО: Именувани 15 нови од вкупно 30 претседатели на општински комитети на СДСМ, ова се имињата

ВИДЕО: Именувани 15 нови од вкупно 30 претседатели на општински комитети на СДСМ, ова се имињата
June 12
12:17 2019

Почитувани граѓани, Започнатиот процес на промени во интерес на граѓаните, во интерес на иднината, продолжува.

Како што најавивме, промените започнуваат одовде, од СДСМ, партијата предводник на Владата и парламентарното мнозинство, партијата предводник на напредокот на државата.

Претседателот Зоран Заев, согласно неговите овластувања, назначи 30 претседатели на Општински организации на СДСМ.

Половина од назначените, 15 досега, се ново именувани.

Би сакал сега да ви ги прочитам, именуваните, 30 претседатели на општински организации.

1. Струга – Соња Стојкоска
2. Штип – Александар Кангалов
3. Ѓорче Петров – Александар Гиновски

4. Карпош – Марија Ѓоргиевска
5. Крива Паланка – Михаил Дејановски
6. Росоман – Ленче Стојанова

7. Свети Николе – Елизабета Јованчева
8. Кочани – Гоце Серафимов
9. Лозово – Антонио Ангелковиќ

10. Виница – Тони Велков
11. Пехчево – Славчо Пандурски
12. Брвеница – Даниел Антовски

13. Кратово – Горан Ковачевски
14. Шуто Оризари – Ферат Асан
15. Ново Село – Живко Георгиевски

16. Чашка – Горан Стојановски
17. Берово – Јован Матеничарски
18. Делчево – Влатко Величковски

19. Крушево – Трајче Калески
20. Ресен – Атанас Табаковски
21. Теарце – Лазар Ѓоргиевски

22. Куманово – Мартин Костовски
23. Ранковце – Христина Младеновска
24. Центар – Горан Герасимовски

25. Чучер Сандево – Ацо Ушковски
26. Богданци – Никола Страторов
27. Конче – Благој Илиев

28. Радовиш – Коле Чаракчиев
29. Дебар – Азем Фејзоски
30. Охрид – Лазе Таневски

Прес Конференција, Костадин Костадинов, портпарол и пратеник на СДСМ Скопје, 12.06.2019

Коментари

Њуз24 се оградува од коментарите на содржините

Related Articles