ВИДЕО: Дојде и тој ден, Вучиќ прозборе на албански – Сефере добро ли читав

 Breaking News

ВИДЕО: Дојде и тој ден, Вучиќ прозборе на албански – Сефере добро ли читав

ВИДЕО: Дојде и тој ден, Вучиќ прозборе на албански – Сефере добро ли читав
October 06
11:49 2019

На Косово се одржуваат предвремени парламентарни избори, а српскиот претседател Александар Вучиќ пред одржувањето на изборите ги повика кандидатите на Српска листа во владата на Србија да гласаат, па дури и прочита документ од Државната изборна комисија на албански јазик. Вучиќ кажа неколку реченица на Албански, па го праша новинарот од албанската телевизија, Идро Сефари, дали добро ги прочитал речениците. За ова доби потврден одговор.

Related Articles