ВИДЕО: Владата да додели еднократна помош по 500 евра на секое семејство, а на невработените и студентите по 150 до 200 евра

 Breaking News

ВИДЕО: Владата да додели еднократна помош по 500 евра на секое семејство, а на невработените и студентите по 150 до 200 евра

ВИДЕО: Владата да додели еднократна помош по 500 евра на секое семејство, а на невработените и студентите по 150 до 200 евра
March 21
19:39 2020

Професорот Јове Кекеновски од Коалицијата Никогаш северна – само Македонија промовираше уште една мерка од пакетот предлози до владата во врска со состојбата во државава. Во име на коалицијата зборуваше, Јове Кекеновски кој побара од Владата да додели еднократно за секое семејство по 500 евра, а додека на невработените лица и студенти кои се со седиште во државава да им даде од 150 до 200 евра. Кекеновски исто така рече дека Народната Банка во оваа криза не постапила рационално и во интерес на своите сограѓани, односно не им наложила на банкарите да направат одложување на каматите и ратите, онака како што тоа го направиле побогатите држави во светот. Видео:

Related Articles