ВИДЕО: Бура на Јадранот носи се пред себе, наврнале 222 литри дожд во само еден ден, ќе врни уште повеќе

 Breaking News

ВИДЕО: Бура на Јадранот носи се пред себе, наврнале 222 литри дожд во само еден ден, ќе врни уште повеќе

ВИДЕО: Бура на Јадранот носи се пред себе, наврнале 222 литри дожд во само еден ден, ќе врни уште повеќе
November 13
07:52 2019

Јадранот денеска е под црвен метеоаларм. Властите во Дубровник издале посебно предупредување за граѓаните, а некои од крајбрежјата во Истра се веќе под контрола. Слично времето е и во Далмација, а ќе биде уште полошо, велат метеоролозите. Веќе до 12 часот наврнало многу дожд, а во последните 24 часа во Велика Лука паднале 222 литри дожд по квадратен метар, што значи дека само во еден ден наврнало скоро двојна просечна месечна количина дожд. Тоа покренало бура, а има и поплавени подруми. Во Сплит морето толку се подинало што дошло до куќите и кафулињата каде почнало да носи маси и столчиња.

Related Articles