Вечерва се огласи Филипче: Одлично помина првиот ден од вакцинацијата, многу ме радува што целиот систем функционира

 Breaking News

Вечерва се огласи Филипче: Одлично помина првиот ден од вакцинацијата, многу ме радува што целиот систем функционира

Вечерва се огласи Филипче: Одлично помина првиот ден од вакцинацијата, многу ме радува што целиот систем функционира
April 05
20:17 2021

Одлично помина првиот ден од вакицнацијата во А1 арената Борис Трајковски.

Во просек се вакцинираат околу 300 лица на час или околу 3000 дневно.

Денес се вакцинираа дел од здравствените работници како и еден дел од припадници на МВР.

Утре продолжува вакцинациајта на МВР и започнува на припадниците на АРМ.

Колегите ме информираат дека целиот систем функционира беспрекорно и тоа многу ме радува.

Да бидеме максимално претпазливи во неделите што следат и да ги почитуваме мерките без исклучок.

Од утре стапуваат на сила поригорозни мерки и сите да го дадеме својот придонес во бит kата со панд емијата. – Напиша министерот за Здравство, Венко Филипче, на својата фејсбук страница.

Related Articles