Вечерва се огласи пратеничката со скафандерот, еве што ви порача

 Breaking News

Вечерва се огласи пратеничката со скафандерот, еве што ви порача

Вечерва се огласи пратеничката со скафандерот, еве што ви порача
April 18
20:16 2021

Вечерва преку својот фејсбук профил се огласи пратеничката од СДСМ, Бисера Костадиновска Стојчевска, која денес во скафандер појде на работа во Собранието и гласаше. Во продолжение интегрално нејзиниот статус:

Ооооооо ботови паpтиски, следбеници, обожаватели, вљубеници, фанатици и слични својства на обожување кон ликот и делото на ВМРО ДПМНЕ, Левица, pe кетари, “новинари”, “ леч ени” новинари, луѓе кои дома немаат друга работа освен да колнат, псујат и да ми ја мешаат фамилијата, универзитетски професори од кои се очекува да се залагаат за вистината а не да бидат први кои ќе ги допотпалат огнот и разно разни “експерти” кои не го владеат MS Word :

не ме думајте дотолку, јас сум супер!

До клетвата да напишевте со помин, можеби ама МОЖЕБИ ќе ви се поништеше клет вата… сега веќе доцна е…

Ама ако…се ќе издржам, и да ме колн ите и да ми пишите дека ќе одам затв op, и дека “готова сум”!

А најсочните коментари ќе си ги задржам за себе, за да еден ден се потсетам каква никогаш не смеам да бидам! Ни под разно!

Вие од зад граница- со вас ќе дебатирам кога ќе се вратите тука, ДОМА, ќе плаќате данок како мене, ќе плаќате сметки, САМИ ќе си ги подмирувате трошоците и ќе гледате фамилија ТУКАААА!

Јас денес, по советување со инфе ктолог, одчучив дека треба да одам да гласам за да се ослободи петтиот пакет мерки од рацете на тие кои се корзираат до ск а не влегуваат на работа!

И во овие 8 месеци како пратеник се прашував:

како е можно ДОБРОВОЛНО да прифатиш да си народен пратеник а да не сакаш да функционира институцијата каде си избран од народот?!??

За кој?? За доброто на граѓаните!!!

Како е можно да се блокира работата заради БО ЛНИ прат еници?? Значи, не дека некој од хир не доаѓал, туку од б лест!!!

Апелирам- едноставно- да не се ла жи безобразно!!!

Ниту со колегата шетавме низ собрание ниту бевме таму за кафе!

Во собрание се работи, не се оди за кафе и шетање!

ГТЦ е во близина, кој сака да шета нека изволи!

Да не ве ла же колегата Мицевски, не шетавме низ собрание а најмалку изложивме бекој колега од службите или колега пратеник!

Без гајле, помина времето кога пратениците меѓу себе не си в еруваа и си штетеа еден на друг!

Упатете ги вашите отрови кај пратениците кои во еден месец се на работа не повеќе од 15 минути!

Тие некако не ви сметаат дека ви ги јадат парите за Џ?!?!?

Еден збор за колешките пратенички од опозицијата:

наместо да мудрувате на социјалните мрежи, можевте да застанете на страната на граѓаните и да гласате!

Наместо да ми попувате месеци уназад дека треба ние жените да се издигнеме над партијата, вие останувате заробени во инаетот, суетата и пap тиските парадигми!

Ниту еден безобразен збор, кл етва, “добронамерна” желба нема да ме поколеба да го работам она за што сум избрана- помош за граѓаните!!!!!

Џабе ви е секој лош збор кон мене!

Или ајде вака: и на главче!!

П.с. Некако не колн евте кога Грујо and co. фрлаа пратеници од собрание за да се изгласа Скопје 2014????

Дека “ немавме за леб а трошевме за чоколадо”?! Ако ако и пак ако!!!

Застанувам на страната на граѓаните сега и секогаш!!!

И за крај, следете ми го профилот како денес, ќе се запознаете со сите мерки кои ги пружа Владата за помош на граѓаните!

Related Articles