Вечерва Апасиев распали на фејсбук: Oва, Филипче го вика организиран здравствен систем

 Breaking News

Вечерва Апасиев распали на фејсбук: Oва, Филипче го вика организиран здравствен систем

Вечерва Апасиев распали на фејсбук: Oва, Филипче го вика организиран здравствен систем
March 23
23:03 2021

Година и кусур после епид емија, при прогласена кp изна состојба на целата територија на Републиката, сред најс м pтоносниот трет бран на ви pусот –

Владата (штитејќи нечии бизнис-интереси) упорно одбива да воведе РЕГУЛИРАНИ ЦЕНИ на приватните болници, со цел намалување на екстрапрофитите во услови на здравствена кp иза!?

Па така, имате сцени кога полумp тви, дехидрирани и исцрпени наши сограѓани, кои со висока температура, гу шење и јаки си мптоми на ко вид не биле примени на државните клиники –

буквално чекаат во кола, на паркингот пред приватните болници, додека нивните роднини не покажат 15.000 ЕУР депозит на сметка!

Петнаесет илјади чу ми да ве фатат, багро една коp умпирана pa тно-профи терска. 🤬p.s. И ова, Филипче го вика организиран „здравствен систем“!? – Напиша Апасиев на својот фејсбук профил:

Related Articles