Вака Вучиќ слави победа со убедливи над 2 милина гласа разлика

 Breaking News

Вака Вучиќ слави победа со убедливи над 2 милина гласа разлика

Вака Вучиќ слави победа со убедливи над 2 милина гласа разлика
June 22
07:55 2020

Александар Вучиќ, Претседателот на Србската народна странка, се обрати до јавноста од штабот напартијата после убедливата победа на изборите. СНС освои над 62,5 отсто од гласовите. Вополитиката сум долго, но ваков момент никогаш не сум доживеал. Вечерва ја добивме најголемата доверба од граѓаните во услови кога е тоа неверојатно. Добивме повеќе од 2 милиона гласа. Победивме страшноубедливо и таму каде никогаш не сме победувале. Победивме од Чикаго до Виена, Москва, со дури 57 отсто, а во Сочи со неверојатни 95 отсто – рекол Вучиќ, додека ракоплескањето од присутните не престанувало. Видео од српски Курир во продолжение:

Related Articles