Бура од понеделник најавуваат метеоролозите поради големиот циkлон

 Breaking News

Бура од понеделник најавуваат метеоролозите поради големиот циkлон

Бура од понеделник најавуваат метеоролозите поради големиот циkлон
December 26
23:14 2020

Во понеделник, моќен циkлон со центар над Велика Британија ќе предизвика голема бу ра и оркански јужен и југоисточен ветер во земјите од регионот.

На многу места можни се дури и шт ети поради орканскиот ветер кој ќе дува во понеделник, информира метеорологот Слачо Попоски.

Брзината која се очекува на некои места ќе надминува дури и 110 км/час, додека на некои места од Јадранот ветерот ќе дува со брзина од над 130 км/час.

Најp изично ќе биде во следните земји од Балканскиот Полуостров:

Западните предели од соседна Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Јадранот.

Усто така овој циклонски систем со себе носи и поинтензивниврнежи од дожд кој локално можно е да бидат и проследени со појава на гpмежи.

Доколку граѓаните од Македонија патуваат во некои од споменатите ризични земји, да бидат внима телни каде се движат во понеделник, советува Поповски. ИзворПрес24.

Related Articles